Звіт директора школи

2015-06-12

/Files/images/ртва.jpg 12 червня відбувся звіт директора школи про роботу навчального закладу в 2014-2015 н.р.

12 червня відбувся звіт директора школи про роботу навчального закладу в 2014-2015 н.р.

АНАЛІЗ

роботи Жовтневої ЗОШ І-ІІ ступенів

за 2014 – 2015 н.р.

Жовтнева загальноосвітня школа І-ІІ ступенів здійснює свою діяльність відповідно до Конституції України , чинного законодавства, у тому числі Законів України „Про загальну середню освіту”, „Про освіту”, інших законодавчих актів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, наказів Міністерства освіти і науки, інших центральних органів виконавчої влади, рішенням місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, Положення про загальноосвітній навчальний заклад та власного статуту з метою забезпечення всебічного розвитку дитини як особистості.

Практична діяльність даного закладу спрямована на виконання Законів України „Про освіту”, „Про загальну середню освіту”, відповідних постанов Кабінету Міністрів України, розпоряджень Київської обласної державної адміністрації та Кагарлицької районної державної адміністрації, нормативно-розпорядчих документів Міністерства освіти і науки України, молоді та спорту, управління освіти і науки Київської обласної державної адміністрації та відділу освіти Кагарлицької районної державної адміністрації і у своїй практичній діяльності керується Положенням про загальноосвітній навчальний заклад, власним Статутом.

Школа введена в дію в 1969 році, функціонує в типовому приміщенні, проектна потужність якого 192 місць, фактично навчається 23 учнів, середня наповнюваність класів становить 5 учнів.

Будівля школи має 2 поверхи за проектом і в цілому забезпечує оптимальні умови для організації навчально-виховного процесу, відпочинку та організації позаурочної діяльності, харчування. Має умовне зонування (для початкової та старшої школи).

В приміщені є 10 класних кімнат та навчальних кабінетів з лабораторіями, кабінет інформаційно-комунікаційних технологій, бібліотека, історико-краєзнавчий музей, спортивний зал, достатньо обладнані їдальня та харчоблок.

Обладнані навчальні кабінети: початкової ланки, музики та географії, інформаційних технологій, історії, української мови та літератури, біології , фізики.

Відповідність навчально-матеріальної бази для повного виконання навчальних програм з усіх предметів - достатня.

Для підвищення фахового та методичного рівнів учителів даного закладу в бібліотеці недостатньо педагогічної періодики та фахових видань.

В 2014-2015 навчальному році в школі працювало 11 педпрацівників ( 9 з них є основними працівниками, 2 працює за сумісництвом). Із них мають вищу кваліфікаційну категорію – 4 вчителя , І категорію – 2 вчителя, ІІ категорію - 1 учитель, категорію „Спеціаліст” – 4. Із 11 педагогічних працівників школи 8 мають вищу освіту, 3- середню спеціальну. За 2014-2015 навчальний рік свою кваліфікацію підвищили 2 вчителя на курсах підвищення кваліфікації в Київському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних кадрів.

Педагогічний колектив спрямовував свої зусилля на пошук нових форм і методів роботи для реалізації науково-методичної проблеми „Впровадження ідей оптимального управління творчістю вчителів та учнів , вдосконалення на цій основі ефективності сучасного уроку”. Діяльність педагогів була спрямована на впровадження різноманітних прийомів, методів навчальної та виховної діяльності на всіх ступенях навчання та виховання, які сприяють формуванню життєвої компетентності учнів. Розв’язання проблем та завдань школи, затверджених педагогічним колективом на 2014-2015 навчальний рік, дозволило досягти певних результатів у навчально-виховній та позакласній виховній діяльності. Проблема диференціації та особистісно-орієнтованого підходу до учнів вирішувалась колективом школи на протязі всього навчального року.

Обґрунтованість розподілу і розміщення педкадрів, доцільність розподілу педагогічного навантаження досягається завдяки реалізації принципів гласності та демократизації в управлінській діяльності адміністрації закладу.

Зміст методичної роботи в закладі спрямований на вирішення науково-методичної проблеми „ Удосконалення уроку, як основної форми навчання та виховання школярів”.

Структура методичної роботи закладу базується на діагностичній основі з урахуванням рівня професійної компетентності педагогів та їх потреб. Робота здійснюється за кількома напрямами: методична підготовка; психолого-педагогічна освіта; науково-інформаційне забезпечення.

Підвищенню професійної компетентності освітян закладу в між- курсовий період сприяють різноманітні форми методичної роботи:

- шкільні методичні об’єднання ( класних керівників, природничо-математичного циклу, гуманітарно-естетичного циклу);

- постійно діючий психолого-педагогічний семінар;

- лекторії;

- конкурси професійної майстерності „Класний керівник року”, „Учитель року”;

- предметні тижні;

- виставки професійної майстерності „Мої педагогічні надбання”;

- самоосвіта вчителів;

- взаємовідвідування уроків.

Усі вчителі багато уваги приділяють вивченню та впровадженню нових нестандартних форм організації уроків та методів навчання. Більшість педагогів школи досконало оволоділи такими формами організації навчання, як ділові та дидактичні ігри при проведенні уроків, інтегровані уроки, групові форми роботи, уроки-диспути, уроки - КВК, уроки-вікторини, уроки-мандрівки, уроки-зустрічі, уроки з елементами інноваційних технологій.

Кращі розробки уроків, виховних заходів, методичні посібники педагогів представляють щорічно на шкільну педагогічну виставку.

Робота в Жовтневій загальноосвітній школі І-ІІ ступенів регламентована структурою та режимом роботи школи, які обговорені та затверджені на спільному засіданні педагогічної ради та ради школи.

З метою виконання норм законодавства про обов’язкове охоплення дітей і підлітків шкільного віку на закріпленій за закладом території школою проводиться відповідна робота. Щорічно проходить спільно з сільською радою уточнення списків дітей, що проживають на території села Жовтневе. Всі учні шестирічного віку залучені до навчання у 1 класі. Випускники 9-х класів за останні 5 років 100% здобувають повну загальну середню освіту.

Організація навчально-виховного процесу в школі здійснюється відповідно до річного плану роботи школи.

Робочий навчальний план складено на основі Типових навчальних планів, затверджених Міністерством освіти і науки України. Робочий навчальний план зорієнтовано на роботу школи за 5-ти денним навчальним тижнем.

Управління роботою Жовтневої загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів являє собою цілісну систему, що базується на взаємодії адміністрації школи, колективу учнів, вчителів, батьківської громадськості і здійснюється через прогнозування, планування, організацію, координацію та контроль їх зусиль у справі навчання та виховання школярів.

Не залишається поза увагою і питання медичного обслуговування учасників навчально-виховного процесу. Щороку проводяться медико-профілактичні огляди дітей лікарями Кагарлицької ЦРЛ, систематичним є обстеження учнів медпрацівником місцевого ФАПу. Результати поглибленого медичного огляду доводяться до відома вчителів школи та батьків, враховуються при організації оздоровлення учнів.

Учні закладу є учасниками Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін.

В школі діє первинний осередок наукового товариства учнів. У своєму складі налічує 3 учнів, які працюють у 1 відділені.

Учні школи приймали участь у районному фестивалі «Таланти твої Кагарличчино».

Повноцінність загальної середньої освіти забезпечується реалізацією як інваріантної так і варіативної частин навчального плану.

У 2014-2015 н.р. у школі проводились такі факультативні заняття:

« Біблійна історія та християнська етика» в 1-8 класах;

«Креслення» в 8 класі;

«Російська мова» в 6 класі;

«Курс користувача» в 8 класі.

Протягом року педагогічний колектив, працюючи над реалізацією державних документів по підтримці та соціальному захисту напівсиріт, дітей-інвалідів та дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей, проводив роботу по оздоровленню даної групи дітей та дітей, що стоять на диспансерному обліку. Протягом 2014-2015 н.р. було оздоровлено 4 учні школи.

Системно у відповідності з планом роботи проводилася робота з питань профілактики правопорушень серед учнів. Дане питання піднімалось і розглядалось адміністрацією школи, представниками батьківського комітету, класними керівниками, певні питання виносились на розгляд виконкому сільської ради.

Протягом року добре працював загальношкільний батьківський комітет. Члени комітету брали активну участь при підготовці та проведенні всіх загальношкільних свят, допомагали вирішувати будь-які питання. За їх сприяння було зроблено ремонт всіх класних кімнат.

Існує тісна співпраця між школою та громадськістю села. Велику допомогу надають : директор ПОСП „Дніпро” Ворона Анатолій Петрович, голова села Бевза Ольга Миколаївна, ФГ „Піхалівське” . Завдяки Вороні А.П. всі учні школи постійно отримують подарунки на новорічне свято.

Сьогодні у нас ще багато проблем , які не можна залишати поза увагою, проблем, над вирішенням яких потрібно працювати постійно. Це і питання відвідування учнями школи, оздоровлення учнів школи, організація гарячого харчування учнів, підвищення рівня успішності, більш краща підготовка учнів до участі в олімпіадах з базових дисциплін, участь учнів школи у Малій академії наук, збереження шкільного майна, заміна віконних рам та інші.

Аналізуючи результати роботи педагогічного колективу школи та враховуючи виявлені недоліки у роботі за попередній навчальний рік, виходячи з основних положень Закону України „Про освіту”, Закону України „Про загальну середню освіту”, державної національної програми „Освіта. Україна ХХІ століття”, Національної доктрини розвитку освіти, основні зусилля педагогічного колективу у 2015-2016 навчальному році будуть спрямовані на подальше оновлення змісту освіти в умовах розбудови національної школи, пошуку нових технологій навчання і виховання , впровадження інноваційних технологій в навчально-виховний процес та вирішення наступних питань:

- здійснення особистісно-орієнтованого підходу до навчання і виховання;

- диференціація та індивідуалізація навчання;

- комп’ютеризація навчально-виховного процесу.

Протягом 2014-2015 навчального року було отримано такі позабюджетні кошти та спонсорську допомогу:

- цукерки від ФГ «Піхалівське» на свято Миколая;

- новорічні подарунки всім учням школи від ПОСП „Дніпро”;

- спортивний інвентар від депутата Циганок Л.М. ( на суму 1000 грн.);

- поїздка до м.Київ для всіх учнів школи ( ПОСП «Дніпро» ).

Тож хочеться висловити велику подяку всім, хто не байдужий до наших шкільних проблем, за допомогу в проведенні ремонту, закупівлі новорічних подарунків, спортивного інвентарю та іншої техніки та проведенні ремонтних робіт.

Кiлькiсть переглядiв: 1518

Коментарi

  • Write Essay Service

    2018-02-27 00:40:40

    quotes for college essays essays essays expository [url=http://essays.store]application essays[/url]...

  • Writers Essay

    2018-02-15 23:38:52

    good things to write an essay about essays george orwell scholarship essays [url=http://essays.store]custom essay writing australia[/url]...

  • Essay-writer.Org

    2018-02-11 19:20:33

    argumentative writing help with writing an executive summary writing my paper [url=https://writemypaper.us.com]write my custom paper[/url]...

  • JamesEpipt

    2018-02-11 19:00:23

    cash advance lenders best payday loan cash advance loan [url=https://cashadvanceloan.bid]cash advance loan[/url] internet payday loans advance payday loans payday loans lenders [url=https://guaranteedpaydayloans.webcam]guaranteed payday loans[/url] research report research writing research writing [url=https://researchwriting.stream]web assign help[/url] payday loan no credit check quick loan cash advance payday loan [url=https://quickloans.trade]payday loans[/url] best payday loans best payday loans online online loans [url=https://bestpaydayloans...

  • Online Homework Help

    2018-02-11 18:00:33

    assignment writers writing service college essay writing service [url=https://essaywritingservices.us.org]essay writing services[/url]...

  • Get A Loan

    2018-02-11 15:53:21

    small personal loans personal loans no credit credit debt consolidation [url=https://personalloans.store]personal loans[/url]...

  • Quick Loans

    2018-02-11 14:38:57

    loans no bank account web loan online loan application [url=https://webloan.us.com]web loan[/url]...

  • Spotloan

    2018-02-11 06:39:52

    emergency loan emergency loan emergency loans no credit check [url=https://emergencyloans.us.com]emergency loan[/url]...

  • JamesEpipt

    2018-02-11 05:12:17

    fast online payday loans no credit check payday loan fast online payday loans [url=https://fastpaydayloans.cricket]fast payday loans[/url] quick loan quick loans online installment loans [url=https://quickloans.cricket]quick loans[/url] cam live porn free webcam porn free webcam porn [url=https://freewebcamporn.bid]adult webcams[/url] show girls free webcam sex chat cfnm show [url=https://cfnmshow.cricket]cfnm show[/url] stats homework help online homework help chat write research paper [url=https://collegeessayhelp...

  • JamesEpipt

    2018-02-11 02:49:30

    same day payday loans online a payday loan same day payday loans online [url=https://samedaypaydayloansonline.bid]fast loans no credit check[/url] direct lenders payday loans direct payday lenders online payday lenders direct [url=https://paydaylendersdirect.webcam]payday loan direct lenders[/url] illustration essay essay corrector buy an essay [url=https://illustrationessay.trade]illustration essay[/url] writing my essay write college essay buy dissertations online [url=https://essaywriting.trade]write essay papers[/url] college admission essay help homework help tudors help me to write an essay [url=https://bestessaywritingservice...